گیاه کاسنی از تیره علفیان می باشد و یک ساله است. ساقه های آن گرد و قطور با گل های آبی آسمانی و برگ های سبز کم رنگ و یا پررنگ و تلخ است.اگرچه این گیاه بومی کشورهای آفریقای شمالی، آسیا و اروپاست امروزه در سراسر جهان کشت می شود. مصری های باستان از این گیاه برای تصفیه خون و دفع سموم کبد استفاده می کردند. ریشه کاسنی به عنوان جایگزین قهوه و قسمت های دیگر نیز در پخت و پز و به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گیرد.
کاسنی دو نوع صحرایی (وحشی) و کاسنی کشت شده توسط کشاورزان وجود دارد که نوع وحشی در کنار جویبار یا در میان سبزه زار و در اوایل بهار رشد می کند. این گیاه دارویی را در اواسط خرداد ماه برداشت می کنند.
ریشه گیاه کاسنی خاصیت ضد نفخ دارد و همچنینخوردن عرق کاسنی باعث جربی سوزی دور شکم می شود.
بیشتر بخوانید :
عصاره کاسنی خاصیت آنتی اکسیدانی دارد که مانع از لخته شدن خون در رگ ها و بی نظمی تپش قلب می شود.اگر قلبی سالم می خواهید خوردن عرق کاسنی را فراموش نکیند.
گیاه کاسنی منبعی غنی از فیبر می باشد که فروکتوز و اینولین موجود در آن منجر به کاهش هورمون گرلین و کنترل پرخوری و سیری کاذب می شود.
با وجود ویتامین های E , c در برگ کاسنی می توانید تمامی چروک های صورت خود را از بین ببرید و در حفظ شادابی و جوانی خود بیفطایید.
زردی یکی از مشکلات بسیار رایج است که کودکان در بدو تولد دچار آن میشوند. برای اینکه از زردی کودک جلوگیری شود، زنان باردار میتوانند در دوران بارداری کاسنی مصرف کنند. این گیاه با پاکسازی کبد و دفع سموم آن، خون را تصفیه میکند و نقش مؤثری در جلوگیری از زردی نوزاد خواهد داشت. پاکسازی کبد و خون مادر از مواد زائد و سمی، تأثیر فوقالعادهای بر روی زیبایی جنین نیز دارد
مصرف کاسنی باعث رفع اضطراب و بی خوابی می شود. لاکتوسین موجود در کاسنی خاصیت آرام بخشی داشته و به درمان اختلالات خواب کمک می کند.
درمان یبوست یکی دیگر از خواص کاسنی است. اینولین بهعنوان یک فیبر طبیعی این خاصیت را برای مصرفکنندگان کاسنی به ارمغان آورده است. فیبر میتواند حجم مدفوع را افزایش بدهد و به حرکات لولهی گوارش و ترشح شیرهی معده کمک بکند. درنتیجه گوارش بهبود یافته و میزان یبوست بسیار کاهش مییابد. با روانشدن و تنظیم فرایند گوارش احتمال بروز مشکلات و بیماریهای گوارشی مانند سرطان معده و رودهی بزرگ در افراد کاهش مییابد.
با خواص گلاب بیشتر آشنا شوید.
اگر به برخی از گیاهان دارویی آلرژی دارید حتما قبل از مصرف ریشه کاسنی با پزشک خود مشورت کنید.
افرادی که سنگ کلیه دارند از خوردن ریشه کاسنی جلوگیری کنید
از آنجایی که خوردن عرق کاسنی برای کبد و کلیه بسیار مفید می باشد اما افرادی که دچار سنگ کلیه هستند تا می توانند از خوردن آن اجتناب کنند و یا در صورت تمایل با پزشک خود مشورت کنند.
کاسنی ممکن است قبل و بعد از عمل جراحی موجب پایین آمدن قندخون و تداخل با داروهای کنترل قند خون شود. حداقل ۲ هفته قبل از عمل جراحی برنامه ریزی شده، مصرف کاسنی را متوقف کنید.
کاسنی، بهترین درمان برای پاکسازی کبد و درخشندگی پوست است
ریشه گیاه کاسنی حاوی بتاکاروتن می باشد که در تولید کلاژن مفید بوده و در رفع چین و چروک پوست، چاق کردن صورت و جوانسازی پوست موثر است.
ریشه کاسنی در تهیه ماسک مرطوب کننده پوست کاربرد داشته و باعث حفظ سلامت پوست می شود.
کاسنی به دلیل خواص ضدالتهابی برای درمان انواع جوش و آکنه فوق العاده موثر است.
عرق کاسنی به طراوت و شادابی پوست و رفع جوش صورت نیز کمک شایانی میکند، برای این منظور باید عرق کاسنی و شاهتره را به نسبت 2 به یک با هم مخلوط و روزانه سه لیوان قبل از هر وعده غذایی میل کنید.
یک قاشق غذاخوری برگ گیاه کاسنی را در یک قوری چینی بریزید، سپس به آن آب با دمای 80 درجه سانتی گراد را اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه دَم بکشد؛ سپس آن را صاف و میل کنید، میتوانید از کمی عسل یا نبات برای شیرین کردن آن استفاده کنید.